Hogyan kezelhetőek a festéktermelés rendellenességei?

1256
HOZZÁSZÓLÁS:

A pigmentzavarok kezelésének első és egyik legfontosabb lépése a kiváltó ok kiderítése. Azopigmentkban az esetekben, amelyek hátterében belső szervi megbetegedés húzódik meg, csak annak sikeres kezelésétől várható megoldás. Egyébként viszonylag kevés választási lehetőségünk van.

Mit tehetünk ellene?

A fokozott bőrsíszíneződés egy részét megelőzhetjük fényvédelemmel, megfelelő ruházattal, napszemüveg rendszeres viselésével, valamint fényvédő készítmények használatával. Ez utóbbiak olyan vegyületek, amelyek fizikai úton (a fény visszaverése és szétszórása révén) vagy kémiailag, a bőrben védőréteget képezve és a napfény ultraibolya sávját elnyelve akadályozzák meg a pigmentáció kifejlődését.

A fényvédő készítmények használata természetesen csak a melanin eredetű festékzavarok megelőzésére alkalmas, elsősorban a szeplők, májfoltok esetében. Tanácsos ezen kívül a fényvédelem az elsődleges foltos festékhiányban is, hogy megakadályozzák a foltok terjedését és a súlyos napégést.

A már meglevő rendellenesség elhalványítása orvosi, kozmetológiai feladat, hámlasztó vagy fehérítő hatású vegyületeket tartalmazó készítményekkel kísérelhető meg.

A tetoválás eltávolítása lehetséges sebészi úton és vegyianyagokkal is, de heg formájában mindenképpen nyoma marad. Újabban a lézerkezelés ad jó eredményt.

Festékhiányos esetekben fényérzékenyítő gyógyszer és egyidejű speciális ultraibolya besugárzás segítségével elérhető a pigmentképzés bizonyos fokú serkentése. Történeti érdekesség, hogy már az ókori Egyiptomban is megpróbálták a fehér foltokat visszabarnítani növényekből kipréselt nedvekkel és napoztatással. Tulajdonképpen ezen alapul a mai modern kezelés is.

A pigmentszegény foltok eltüntetése érdekében végül próbálkozhatunk a szaruréteg vegyi anyagokkal történő megfestésével vagy fedősmink, púder alkalmazásával.

1256
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

28131
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]